Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2020 23:41 - (ВСЕ) ОЩЕ ИМА ИЗБОР
Автор: krumov Категория: Политика   
Прочетен: 572 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 15.12.2020 07:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

   Президентът, който насрочва изборите, вече заяви като най-вероятна първата възможна дата за предстоящите парламентарни – 28 март. На което агент Марков и затворник Марешки изреваха предколедно като ранени в сърцето... пантери. Хлъзгавият депутат от ДПС Хамид Хамид коментира, че заради ваксинацията за ковид би било по-подходящо изборите да се проведат през април-май. А от позиция "тупане на топката" от БСП обявиха, че за тях "всяка дата в законно определения срок е приемлива".

   Понеже рано напролет положението ще бъде тежко и за цялото статукво ще е по-удобна последната възможна дата – 23 май. След която от другия ден да може да се запее старата песен (за писмеността) на нов глас (за книжовността): "Върви глупако, възродени, към гроба си върви!" На Моисей му били нужни 40 години, за да спаси евреите, на всички български управници им трябват средно по толкова, само за да ни помръднат изпод кривата круша. За имитиране на което упражнение в убийствена комбинация вече се обединяват и последните виновници за положението, маскирани като ВОЛЯ, ОП, ДПС и ГЕРБ. За да реализират последния етап от програмата си, включваща физическо (само)изтребление на нацията. Заради което се върнаха и в Партийния дом, и към партизанското движение, макар че "пак ще паднат, но след още смърт, глад и размирици", както прогнозира Евгений Дайнов.

   Всичко това съчетано с поредното опорочаване на поредното демократично заблуждание, наречено "български избори".  Които този път, освен другите шменти-капели, ще включват и пандемични елементи и моменти. Понеже, по думите на председателя на ЦИК Александър Андреев, предписанията на здравните власти (не тия с белите престилки, а ония с черните ризи) "ще бъдат спазвани и при организацията на парламентарните избори. И то стриктно." Така мъртвите души ще се увеличават още по-законно до нужния на проф. Константинов брой и процент за нагласяване на резултата. "Пичове! – обърна се по този повод към народонаселението изборният специалист Стоил Стоилов. – Почне ли проф. Константинов да говори за избори, работата става сериозна и трябва да се мисли. Мисленето не е за всеки, но е добре кой колкото може да опитва. То аз това и правя от доста време – давах разни идеи, но не ги чуха и докараха машинното гла(с/д)уване до 60 лева за глас или долу-горе на цената на кубик дърва метровки, 7-8 литра ракия, 30 литра бензин и половин час платена любов."

   Вече стана известно, че шест фирми и две физически лица са подали оферти да доставят 9600 машини за гласуване. Неофициално обаче членове на ЦИК обясняват, че не това е главната грижа в предизборната ситуация. Големият проблем ще е сформирането на секционни и районни избирателни комисии. Поради страха от зараза. От друга страна, заради пандемията, под формата на пари, доставки по домовете, "помощи", грижа и т. н., ще бъде много лесно да се ходи "от врата на врата", както за агитация, така и за гласуване с подвижни урни. При което "хората, уплашени за здравето си, ще са много по-податливи на "месии", които ще обещават чудеса и спасение", прогнозира комуникационният експерт Любомир Аламанов.

   Близко до ума е, че от страх много хора няма да рискуват да отидат до урните. Затова, за да не падне драстично избирателната активност, както стана на 6 декември в Румъния, би било редно властта да направи нещо в посока на възможности за дистанционно гласуване. Примерно по пощата. Което, според социолога  Цветозар Томов, бивш член на ЦИК, има време да се регламентира. Като се има предвид обаче, че това ще е в ущърб на статуквото, нямайте илюзии, че ще се случи.

   Прочие, поради ограниченията ще бъде затруднена и предиборната кампания. По време на която няма да бъде възможно организирането на големи събития. От което, разчитайки на онлайн присъствие, дори съвсем нови партии може да спечелят. Доказателство за което е обзелата ни още от лятото предизборна шизофрения, предизвикваща бум в мрежата. Където върлува истинска инфодемия от про- (tribwne.bg, lifeonline) и анти- (narod.bg) правителствени сайтове, изпълнени с подозрителни, най-често фалшиви новини, преливащи в многобройни фейс-групи. За справяне с които е нужна и някаква инфо-хигиена

   Във всеки случай отиването до урните ще бъде сериозно усилие – решително велико народно въстание, което българите, ако са народ, трябва да направят. Няма време да чакаме управляващите свине да умрат връз кюлчетата си злато в лайната, за да се сетим да ги изринем. "Българското общество трябва да разбере, че протестите бяха само първото сражение срещу Борисов, голямата битка предстои – написа по този повод Николай Иванов в "Сега". – Вече трябва да е ясно и на най-големия скептик, че често задаваният въпрос „Ако падне Бойко, кой ще дойде и няма ли да стане по-зле?” има категоричен отговор: Който и да дойде, няма как да бъде по-зле. Борисов е уникален. Само той може при ескалираща смърт из болниците да закара началниците им на магистрала, за да им покаже как бучи маркировката. "

   Каква е политическата хава на тези избори?

   Такава откровена омраза срещу управляващите и лично срещу техния фюрер никога не е имало. На всички е ясно, че Борисов е тотална щета, макар за много да е удобния човек, понеже може да бъде контролиран и използван в битността му на безогледен лъжец и безскрупулен наглец. "Няма друг човек, на когото майка му да е била учителка и да каже, че преди него учителите преподавали в землянки. И пак единствен той може с невинни очи да сътвори измишльотини за КГБ и Мата Хари, които му фабрикували компромати, защото борел олигархията", продължава да го характеризира Иванов. Според когото обаче, само единен опозиционен фронт с участието и на БСП може да гътне голия цар от трона. На който трон го крепи не дори лакомията му, а страхът от приближаващото възмездие. Затова се е подул като тиква "Титан". Гледайки всячески да угоди на всички шмекери и най-вече на тези от ОП, ВОЛЯ и ДПС. Ставайки за смях пред Европа и света с долнопробния си популизъм.

   Апропо, така, на основата на нищо(жество)то, се сформира национал(истич)ният фронт за затриване на България (НФЗБ). Докато от другата страна (за промяна и преуспяване) са все извънпарламентарни сили – най-вече "Демократична България", "Има такъв народ", "Изправи се. БГ" и "Отровното трио". Главни радетели за чието обединение са последните. "Работим върху създаване на максимално широк общ демократичен фронт – всички заедно срещу ГЕРБ. Целта е да съберем максимално приемливи от политическа хигиенна точка партии и всички граждани и да ги насочим срещу ГЕРБ, като по този начин да "излеем" площада в урните", обяснява адвокат Николай Хаджигенов.

   Слави Трифонов обаче се отметна от дружинката, заявявайки, че ще участва сам на изборите. Подведен както от нелипсващото му самомнение, така и от социологическите прогнози, че едва ли не е догонил първите партии. Надявайки се още, че една пета от избирателите не са решили за кого, а половината въобще дали ще гласуват. Лежейки на ухото на резултатите от референдума, които на предишните избори обаче не бяха толкова подкрепа за него, колкото отрицателен вот срещу управляващите. От друга страна, освен че има мъгляви идеологически и мега-мажоритарни (екс)позиции, като гледаме партийната му работа (по партийната телевизия), Трифонов упорито продължава да ни пробутва доносници – почвайки от кръстника му Кеворкян, минавайки през Валери Найденов и стигайки до Осман Октай. Което (да разчита на "личните" мнения на зависими хора), ако не го прави умишлено, е твърде глупаво.

   Подозрителна към други политически съюзници е и формацията "Демократична България". Която и без това е съюз – от "Да, България", ДСБ и "Зелените". И която единствена от извънпарламентарните сили е била в парламента. Затова и основателно се пази от лицемерни целувки с всевъзможни "доброжелатели". Парен каша духа.

   На безусловна предизборна дружба е склонна Мая Манолова. Която вече „приобщи“ към гражданската си кауза и "Движение 21" на Татяна Дончева. Не че това ще помогне кой знае колко и на двете, но предвид че ще е последният им опит да натрият носа на бившата си БСП, ще ги мобилизира на макс.

   Докато "Отровното трио" методично ще продължава да поддържа обединителната си физиономия, разчитайки в последния момент да изиграе номера на Царя. Регистрирайки се чрез малка формация като споменаваната 13-годишна Единна народна партия на Капон.

   Па ако и това въстание не успее, наесен – с песен.




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. morskipesni - Широко ляво обединение и Тиквата е аут,
15.12.2020 09:27
а магарето си влиза в килията одма. Много е важно, нахалници като Майчето ( файда нула!), пръдлива куневица, гологлавия чалгар и отрепки от СДС/ДСБ ДА НЕ СЕ ДОКОПАТ до кокала, че после няма отърване.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumov
Категория: Политика
Прочетен: 268117
Постинги: 137
Коментари: 83
Гласове: 845
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031