Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2017 07:52 - И БОРИСОВ-3 – ТРЕТО КАЧЕСТВО
Автор: krumov Категория: Политика   
Прочетен: 4584 Коментари: 2 Гласове:
-3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Като ни заплашили със сложната международна обстановка от всички институции всички докопали се до властта професионални тарикати, та 27 години. За да ги търпим по-дълго да управляват. Затова хлъзгави клакьори от сорта на Михаил Константинов и Харалан Александров всекидневно ни намазват интелектуалоподобни филии с мас, с които да замазват критиките. В смисъл безкрайно да изчакваме новите стари да запретнат ръкави и заработят и т. н. – вятър и мъгла за по-сигурно объркване на и без това гузното от избора си население.

   Като тук в скоби трябва да отбележим, че „безценна банка кадри на настоящата власт се оказа групичка хора, именуващи се Институт за дясна политика, които от самото създаване обикалят медиите и обясняват колко прекрасна партия е ГЕРБ – обяснява във вестник „Сега” Диян Божидаров. – Т. нар. институт и при старото правителство вкара човек (Тома Биков – в канцеларията на Румяна Бъчварова), и сега сполучи – цял министър (Нено Димов, бивш десебар, сега номинация на ВМРО). За малко да има и втори – на културата (Петър Николов, също многопартиец, зет на Йордан Соколов). Фронтмен на въпросния институт е самият Бил Гейтс Харизанов, който очевидно чака ред да бъде достатъчно добре препран биографично, за да се разпорежда пак с напоителни и други системи.”

   Прочее, и на население като нашето колко му трябва, за да забележи, че от едни и същи тикви не става и чеп за зеле, камо ли за управление на държава?! Без на всички да трябва да се отпуска мандат от по 45 години по традиция, установена от сегашната опозиция.

   В този смисъл пост-комунистическата номенклатура Каракачанов ли е нов, цял живот работил за Държавна сигурност, а след това като всеяден партиен функционер – от личен (в смисъл на отличителен) партньор на СДС до льопеновец и путиноид?! Лидер на партия, заради която братска Македония окончателно ни намрази?! Радетел за военно обучение в училищата, където матряла не знае да чете и пише, ама що да не помарширува малко?!

   Сидеров ли е нов, след като от зората на демокрацията е все около държавната ясла, хващайки като индианец политическите ветрове – от евроатлантическите до сибирските?! Който според скорошна публикация на „Нойес Дойчланд” "отдавна си е създал по-скоро съмнително име – дори и извън границите на страната. Кога с атаки срещу посетителите на джамии, кога с походи срещу "циганския терор", кога с изцепки като "еврейска чума" или с расистки скандал по време на полет с "Луфтханза": досега политикът хулиган многократно е доказвал, че не е за пред хора."

   Или е нов бащицата Бойко – ашлама комунист, попил популисткия опит на БКП от извора чрез съветите на Тато, както и чрез ментърджиите от НДСВ, предвождани от Симеон Борисов?! 

   Оставяйки ни само един чист като сълза „нов” патриот в лицето на Валери Симеонов. Който трета година прави някакъв кльон край хотела си на турската граница, за да не прескачат още раждащи кучки, каквито и ние достатъчно имаме в лицето на родните циганки. Което, всъщност, е тясната специалност на Валерката като вицеприемиер с широк профил. Или, както политически коректно го обяснява политологът Петър Чолаков, „ползата за г-н Симеонов е в това да трупа политически дивиденти, като размишлява на висок глас върху любимите си теми: демографската криза сред етническите българи, съпроводена (за да припомня реториката на популистката радикална десница) с високата раждаемост, характерна за малцинствата, които "паразитират", издържайки се от социални помощи, кражби и т. н.”

   Разбира се, без козметика не може нито едно управление. Вследствие на което тук-таме на преден план се избутват нови лица. За да се скрият под масата такива като седесара Волен,  съдията доносник Марков и милиционера Тодоров. Има и комсомолци, по-лошото е, че повечето не са работили и един ден реална работа, освен чиновническа (респективно послушническа), камо ли да са свършили нещо полезно. Като комунистическата внучка Лиляна Павлова, която на 20 години е мениджър по програма „Фар”, Владислав Горанов, който на 21 години е на работа в Министерство на земеделието, а три години по-късно началник във финансовото. Все достойни наследници на Станишев. Кадри, които до вчера наричахме калинки, „но предвид пораженията, не са ли пиявици?”, пита Диян Божидаров. Задавайки, според нас, реторичен въпрос при така откраднатите милиарди за саниране и префасониране, както и направените многомилиардни заеми, загробващи държавата.

   Затова „възторжено посрещам назначаването на Цецка Цачева за министър на правосъдието – иронизира писателят Ивайло Зартов. – Бивша партийна секретарка от партията-майка БКП-БСП, изключително послушна и готова на всичко. Ако й наредят да хвърли ядрена бомба върху главите на досадните български граждани, Цецка ще го направи с удоволствие. Тя е доказан кадър.” Кадър, за който бихме казали, че и сълза не би отронил за продадената на когото и да било България, както окото й не мигна, когато заяви в Китай, че правосъдната реформа в България била приключила.

   Въобще, мила родна картинка в държава, подреждана, според Зартов, от водещия кукловод Валентин Златев. Понеже „шефът на „Лукойл” е доказано всесилен в Бандитостан. Без него не се назначава нито един висш магистрат или политик. Никак не е случайно, че рафинерията в Бургас от десетина години не е платила нето лев данък печалба. Къде се е чуло и видяло рафинерия да работи на загуба?! Да правиш счетоводни абра-кадабри в такива гигантски размери и номерът ти да минава пред НАП и Прокуратура, е възможно само, ако държавата ти принадлежи. Няма друг начин.”

   От друга страна, мнозина наричат кабинета не Борисов-3, а Пеевски-4, визирайки министри като финансовия Горанов, принципал на Българската банка за развитие, обслужвала Пеевски с кредити; икономическия Караниколов, реализирал сделките за „Булгартабак”, ИПК „Родина” и Дипломатическия клуб в Бояна; земеделския Порожанов – служебен финансов министър в правителството на Близнашки, управлявало около фалита на КТБ.

   Сигурно затова, след недълго колебание, пълна подкрепа за „стабилността” откозирува и другарят Радев, пожелавайки пълен управленски мандат на ОПГ, както съкратено означават съюзът на обединените патриоти с ГЕРБ. Защото идат нови милиарди от ЕС, заради които русофилите, развяващи по традиция не български, а руски знамена, стават първи европейци и натовци, русенските македонци реализират първите си работни дни в живота, а новоизлюпените кабеларни политици, с реална подкрепа под един процент, се насаждат като квачки, удобно и заслужено според тях, в министерските кресла. „Чудна гледка от приказен престъпен свят!”, възкликва бившият служител на НСО полк. Николай Марков.

   Докога ще се размирисва поредната управленска локва, гъмжаща от пиявици?

   Различните влъхви дават различни срокове – в зависимост от надеждите да добарат и те някой кокал изпод държавната трапеза. Що-годе реалните прогнози за края на Борисов-3 обаче са две. Свързвани или с края на председателството на ЕС, което ще приключи на 30 юни догодина, или с евроизборите през 2019 година. Макар никой непредубеден наблюдател да не вижда и дотогава какво по-различно ще правят сегашните управляващи от това, което са правили досега. А именно клатене на пробитата от дългове държавна гемия с цел обогатяване на олигархията и обедняване на повечето българи.

   Във връзка с което Даниел Кадик от фондация "Фридрих Науман" заяви следното: „Нека бъдем честни: ако през последните години е имал интерес да промени нещо, да подобри нещо, Борисов можеше да го направи. Защото през повечето време от 2007 насам, когато България стана член на ЕС, именно той беше правителствен ръководител. Борисов не успя да реализира съществени реформи. Точно обратното дори: при последното си управление той саботира съдебната реформа. Така че с Борисов на премиерския пост не можем да очакваме истински реформи. По-скоро можем да очакваме циментиране на статуквото, но не и истински напредък.”

   Затова в Брюксел вече обмислят дали Румъния да не бъде допусната сама в Шенген– като награда за нейните усилия и същевременно размахване на пръст към България. Тъй като последната върви по-скоро в посока "превзета държава" (от англ. captured state) – нещо, което беше установено и от българския Институт за пазарна икономика. „Откакто на власт е ГЕРБ, държавата е на дрейф”, заключават във вестник „Капитал” Алексей Лазаров и Велина Господинова на базата на икономически данни. Според които осем години по-късно България е увеличила дела си в Брутния продукт на ЕС с едва 0.04 процентни пункта. Нищо и половина, както се казва – като управляващите.




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kuschel - Евалла, пич! Много си точен.
03.06.2017 18:20
Евалла, пич! Много си точен.
цитирай
2. apostapostoloff - Най- хубавото е това, че
04.06.2017 05:45
БСП не е на власт и скоро няма да бъде. А какво драскоти червената многотиражка на руския агент Сашо Дончев, няма никакво значение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumov
Категория: Политика
Прочетен: 270474
Постинги: 137
Коментари: 83
Гласове: 845
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930