Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2019 08:57 - (ПРЕД)ПОСЛЕДЕН ШАНС
Автор: krumov Категория: Политика   
Прочетен: 554 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   Сами по себе си местните избори не могат да обърнат ситуацията в държавата. От една страна, понеже властта продължава да е централизирана като при Живков, от друга – понеже местните управници, за да направят нещо, с което да се оправдаят, че не правят нищо, а и за да се облажат безнаказано (нали затова се жертват!), трябва да се одупват на централните. При което и на тези избори няма да ни се случи кой знае какво повече от това да гледаме пореден мач с Англия. В който и резултатът е ясен, и патриотизмът – запазен, както коментира във фейсбук ПР-експертът Арман Бабикян.

   В който пък ред на очаквания признанието на проф. Михаил Константинов, шеф на калкулиращото изборните резултати "Информационно обслужване", че реалните гласоподаватели в страната са 5 млн. и 800 хил. души, а по списъците на ЦИК – 6 млн. и 200 хиляди звучи лицемерно, направо нагло. Още по-нагла е загрижеността му, че тези 400 хиляди "мъртви души" ще са виновни за по-ниската избирателна активност, правейки се на ударен за реалната възможност мъртвите гласове да отидат за една, две или три партии – познайте кои! Иначе с повод и без повод Константинов наляво и надясно гарантира, че компютрите му са физически защитени, тоест не подлежат на контрол. Като ангелите небесни и Дедо Господ.

   Местните избори надали ще обърнат, но при всички случаи ще променят ситуацията в държавата. Особено когато има реална възможност това да стане в столицата, въпреки контрола на ГЕРБ над номенклатурата, парите и ъндърграунда. В скоби, нали не си мислите, че ония с качулките излязоха от мача България-Англия, понеже дикторът ги призовал. Само тарторите, които им плащат, могат да ги изведат така кротко. И само оня, който контролира тарторите, може да им нареди. А кой може да е той, ако не някой от министъра нагоре!

   Това е механизмът, по който ГЕРБ се кооперира с престъпността, с расизма, нацизма и сталинизма. За да крепи властта чрез всяване на страх у гражданите – от бежанци, качулки, кризи и каквото се сетите. Така е организирана държавата. В която, за да пазят топлите и доходни служби (жената и децата като оня от радиото), тиквоподобни началници уволняват от работа и за изявления и реплики във фейсбук. Както се случваше при социализЪма заради вицове срещу властта. С тази разлика, че тогава не уволняваха, а арестуваха, понеже трудът беше задължителен като във всеки концлагер. Към която социалистическа практика и сега вървим. С предизборния лозунг на ГЕРБ "Работа, работа, работа!". На който в зората на демокрацията стачкуващият народ отговаряше с "Няма да работиме за червените!". Червена боя, която и към днешна дата е актуална, понеже и най-тъпият на територията разбра, че ГЕРБ е третата, най-некадърна (да не кажем природно ощетена) вълна на някогашната едномилионна БКП. Естествено, времето е друго и слоганът на ГЕРБ вместо призивност, издава нервност, но няма и как да бъде иначе, при положение че след десет години управление, ако е свършено нещо, то първо е далеч недостатъчно и второ – поне половината е откраднато.

   И тук, за съжаление, навлизаме в природата на простотията, която е заразна, дори опасна и все по-често предизвикваща и възпитани хора да отвръщат като в библията. Засега само с реплики, но като гледаме накъде върви (не)справедливостта в държавата, като нищо ще се премине и към действия, каквито спорадични случаи вече има.

   Какво може да стане на местните избори в столицата?

   Според управителя на "Маркет Линкс" – социологът Добромир Живков, това е първата кампания, в която ГЕРБ не само не могат да претендират за безалтернативност, но са принудени и да отговарят на въпроса как при десетгодишно управление на града, толкова силна подкрепа от централната власт и милиарди излят публичен ресурс общинските финанси са в критично лошо състояние, а фразата "ремонт на ремонта" е емблема на управлението.

   Въпреки което "Фандъкова се кани да влезе в историята като най-дългогодишния кмет на София, кукла на конци и параван на корупцията – възмущава се Иван Бакалов. – Жива илюстрация на упадъка на обществото!" Ставащото обаче е възможно не без помощта и на другите играчи. Които въпреки поуките от миналото, отново се оказаха разделени. Благодарение умението на Борисов да разделя опонентите си, което е най-успешният начин за пазене на властта. Подпомаган от продължаващото тиражиране на едномесечната професия "кандидат кмет", в каквато фиктивна роля на няколко избора подред се изявяват Кадиев, Джамбазки, Каназирева, Клисарова и безброй други мераклии, само и само за да пречат на промяната.

   С пресантиман да повтори кампанията на президента Радев, социалният кандидат Мая Манолова се направи на граждански кандидат. Въпреки че не е генерал, нито пък ролята й на омбудсман може да изличи спомена за червената й опашка. Вследствие на което част от градската десница трудно ще прости активната й защита на Пеевски и Орешарски през 2013 година. Освен това, не дотам моралното й позициониране в гражданския сектор определено подля вода на автентичния граждански кандидат Борис Бонев от "Спаси София!".

   Прочие, въпреки мръсотиите, с които казионните медии заляха кандидата на "Демократична България", архитект Борислав Игнатов набира все повече и повече популярност. Както благодарение на професионалните си умения (председател на Управителния съвет на Камарата на архитектите в България), така и с категоричните си заявки да се справи с корупцията, която изсмуква парите не само на софиянци, но и на всички българи. В сблъсъка с които позиции Фандъкова има все по-малко (да не кажем никакви) аргументи, които да оправдаят нахалството й да продължи да бъде фасада на мутренското управление в столицата.

   Що се отнася до независимите кандидати, за такива измислени представители на организираните мошеници е време завинаги да забравим. Понеже тия са по-опасни и от популистите. Отделно политиката без идеология е ачик "Стани да седна!".

   Във всеки случай "след битката в София, дори да оставим настрана надпреварата за кметското място, ще имаме значително променена конфигурация в Общинския съвет", предвещава Добромир Живков. Според когото "ще се случи един изпреварващ модел на онова, което би се случило на едни бъдещи парламентарни избори. А след тях най-вероятно ще имаме ново Народно събрание с 5-6 политически сили".

   Според социолога от "Галъп" Първан Симеонов, "сега има нагласа да се търси качество, говори се дали е имало корупция по време на вършеното и т. н. Вече наистина имат значение тези конкретики, както и конкретните решения, излагани от кандидатите. Това обаче е само половината истина. Другата половина е, че особено в София и големите градове изборът ще е политически, ще има емоции, заряд, ценностни разломи."

   Говорейки за провинцията обаче не трябва да пропускаме и ролята на ДПС, която териториално е ясно къде ще има своите феодали. Новото в случая е, че, според Първан Симеонов, "ДПС трайно се превръща в синдикат на маргинализиарните общности". Паралелно с което се превръща все повече и в бизнес-, а не толкова етническа партия, което обяснява много неща в страната.

   Като, например, кой дава големите пари за купуване на циганските (па и българските) гласове. Защото не е трудно да се досетим, че те идват от назначените бизнесмени, чиито бизнеси зависят не от конкуренцията, а от политическата конюнктура, благодарение на която печелят обществените поръчки, изпълнявайки ги по най-калпавия начин, понеже половината пари са откраднати още при отпускането. И за тези синджир-марки на различните места работят най-различни задкулисни коалиции.

   Затова преди изборите, каквото и да ви говорят, не забравяйте, че става въпрос за пари. И щом е така, най-важно е да изберете кандидат, който ще оперира честно с общ(инск)ата каса. За целта трябва да прецените не само дали е почтен, но дали е и твърд човек, който може да брани почтеното управление. Защото другото в случая е може би и по-важно: с какви хора се е събрал. Дали с такива, които играят на прескочи кобила с престъпниците, или с другите, които дрънкат за равенство, а пълнят гуши на гърба на тия, които уж защитават; дали с третите, които реват, че космосът и циганите са им виновни за всичко, докато под масата продават българско гражданство, или с четвъртите, които продават майка си и баща си, за да се присламчат към властимеющите. Защото нали: с какъвто се събереш, такъв ставаш.

   А за да прецените реално кандидатите, трябва да се отнасяте критично към всички мнения, особено към тези на номенклатурците, повечето от които са готови да гласуват и за "Ислямска държава", само и само да запазят привилегиите си.




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. leonleonovpom2 - "Бай Ганьо прави избори&q...
23.10.2019 18:39
"Бай Ганьо прави избори"
Този спектакъл за кой ли път се играе в Националния ни театър? След като текстът е писан в по- миналия век?
Може само да бъде обогатен!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumov
Категория: Политика
Прочетен: 268139
Постинги: 137
Коментари: 83
Гласове: 845
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031