Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2011 10:58 - Недостойно есть
Автор: krumov Категория: Политика   
Прочетен: 1295 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 12.11.2011 11:00


   Българите помнят 10 ноември благодарение на оставката на Тодор Живков. Какъв рай беше по негово време! Цялата нация крадеше. Ток, вода, дини от бостана, копчета от шивашката фабрика, гайки от автосервиза, кламери от канцеларията – кеф! И за една нощ, под мъдрото ръководство на Андрей Луканов, крадливата философия стана от комунистическа социалистическа, реабилитирайки обирджийството не само като символ, но и като смисъл на цялата последваща демокрация. Е, как няма да ни харесва, че Бойко Борисов иска да ни върне Тодор Живков! А бе, кви са тия Куневи, справедливости, европейски работи, свободи и демокрации?!

   Нали дойде демокрацията?! Желю Желев. Пфу! Философ! Пфу, пфу! Грозен. Написал „Фашизмът” – марксист! Я да мобилизираме наште хора: Бончо – Петър Берон, Николайчо – Георги Марков, Венци Димитров, Доган и цялата му трупа, Тошко Тошев – агент Бор, Гоцето и хиляди знайни и незнайни другари.

   И се почна офанзивата. Гошо и Венци раздават шутове, Доган и Лютви им отвръщат. А Стоян Ганев, като един същи Аристотел, съветва журналистите да мълчат, когато говорят с велики хора като него. Както сега мъдро ни ругае Бойко Борисов. Който не иска повече да чува такива въпроси – еди какви въпроси. С което възмути чак изкукуригалата Елка Константинова, седнала да ни говори за достойнство. Пфу! Тя ще ни говори – племенничката на Николай Лилиев. Пфу, пфу! И да казва на всеослушание, че Бойко бил прост. Бе, я пусни Азис да си оправим настроението, че ни писна от кукавелки. Ма, правилно държат ниски пенсиите на тия бройлери, които само ни срамят пред чужденците. Те не заслужават глава лук да им дадеш, увеличение на пенсиите искат. Щото в Гърция получавали по 2 хиляди евро, а цените на наденицата били по-ниски.

   И все пак, ако трябва да споменем трима читави хора от зората на демокрацията, това бяха Желю Желев, Филип Димитров и Елка Константинова.

   После, като не ни харесаха Филип Димитров и Любен Беров, Виденов кво?! Честен човек. Направи половината партия кредитни милионери, а другата половина и всички останали – капиталисти. Въобще, масова идиотщина: редяхме се пред пощите за бонове от масовата приватизация като за преоценени банани. Докато накрая ни наредиха и пред банковите клонове, за да ни кажат, че нямаме спестявания.

   Но за това беше виновно СДС и лично Желю Желев. Когото един видински кондуктор или митничар, но най-вече идиот попита какво е направил за СДС. И така с вината (виновността) до сега. За да дойде Бойко Борисов и да ни упъти, че за скапаните ни живот и държава са виновни комунистите. Макар че, по наше скромно мнение, виновни са африканските скакалци. Тъй като и Бойко бил комунист и нещо не му се връзват гащите. Ама – нормално. Той от няколко месеца денем и нощем мисли откъде да намери спонсор на „Левски”. Грижи!

   Та, така стигаме до Костов. С когото трябваше почнем. Понеже той бил и с комунистите, и с желязната ръка на Живков Димитър Попов, и начело на синята идея, която наричаше кауза. Щото тя е негова и на жена му кауза. И само той имаше право да говори от нейно име. Затова през 97-ма комунистите му предадоха властта, както не са я предавали и на съветските другари. Доверен човек. Който обеща на подскачащите в снега демокрация, а на доверениците и партийните елити – ясла за всеки. Ако го слушат. Кеф ти служба, кеф ти – РеМеДе. И се оправяй. Нали е пазарна икономика. И правеха ремедета по фабрики изаводи, режеха ги на скрап и ставаха милионери. А ние се радвахме на демокрацията.

   След втората година обаче и костовото царство запецна. Президент Стоянов от „Мисия Майна” рече да каже нещо на ливадката между Президентството и Министерския съвет, ама то излезе като „не”-то на момата. И Костов продължи да оправя държавата и демокрацията, барабар с нас. Градеше капитализма по-пъргаво от ГЕРБ. Докато на народа му писна и го отряза като краставица. На което Костов толкова се обиди, че една година говореше само с теменужки. Не ти Доган, не ти цар!

   Макар че и от царя не е като нищо да не остана. При него влязохме в НАТО, с негово благоволение ни приеха в ЕС. Вярно, и около него имаше талаш, но имаше и качествени хора, някои от които достойни. Като Борислав Великов, Даниел Вълчев, Меглена Кунева, Николай Свинаров, Станимир Илчев, Минчо Спасов. Страхуваме се да продължим списъка, да не ви изненадаме с някой неизвестен нам подлец, но и това е достатъчно, за да кажем, че пак е останало нещо.

   Има и други, добре изглеждащи, царски хора, но подозрителни по различни причини. Като Владимир Каролев – добър икономист и финансист, но доносник; Милен Велчев – добър финансист, но с брат с подозрително много хотели; Николай Василев – оправен апаратчик, без през цели два мандата да ни се е изяснило от какво и дали въобще разбира от нещо.

   От Тройната коалиция няма каква да искаме. Тя бе под диктовката на Доган, който не само формално, но и реално бе мандатоносителят на правителството, с което влязохме в ЕС. Вярно, че в тоя ЕС за две години не можеха да се направят чудеса, но пък чак нищо да не се направи не очаквахме. Поне някои европейски обноски да бяхме възприели. Ама кой да ги възприеме?! Румен Петков?! Или Михаил Миков, който остана в историята с първите стачки на полицаи и със срамните побоища на комплексирани милиционери над протестиращи ученици и студенти по софийските градинки?!

   Отидоха си тройните, дойдоха тоталитарните. От трън, та на глог. Чиято идеологическа философия се въплъщава от дрънкане на врели-некипели в такива количества, че да удавят нищо не правенето. Нещо като луд умора няма или по-точно като рай за войнстващата посредственост. В основата на който управленски механизъм е заложен фатмашкия централизъм. Но, за да не мирише хептен на партенки, за основен тактически прийом е възприета подлостта – заимствана от теорията и практиката на Държавна сигурност. И даваме пример. До изборите за БДЖ се говореше като за феята от приказките. Още на другия ден след балотажите обаче по-твърди и от комунистите милиционери се изтъпаниха пред врага и реформаторски заявиха, че повече няма да дундуркат търтеите в железопътния холдинг. И почнаха да уволняват обслужващите влаковете работници. Съкращавайки пътнически влакове, респективно транспортни услуги за най-бедната част от населението. Щото милиционерите пътуват с джипове, за използването на чийто капацитет са нужни магистрали.

   И тук вероятно се чудите дали за историята ще остане някое читаво име от настоящите басамаци? Трудна работа. Като достоен министър засега се държи Трайчо Трайков. Който обаче бая време си трае, та няма да е чудно, ако вече си е хвърлил оставката.

   В крайна сметка, понеже трябва да направим някаква обща преценка на тия 22 демократични години, според нашето неизменно мнение през всичките тях, ние и държавата станахме жертва на Държавна сигурност. Като през цялото време се намираха изкусни манипулатори, които да разсейват не само идеологически, но и икономически народа от тая основна причина за неудачите и нещастията ни. Смачквайки способността на народа да мисли с такава обидна мизерия, сравнима по ефект със стреса по време на гладомора в Украйна през 1932-33 година или с колективизацията в българските села през първите 10-15 години на социализма, когато се работеше срещу дневна надница от 20 стотинки. И когато даваха годишни бонуси  под формата на галоши и дочен план за Нова година. Както образователните министри „дават” на учителите костюми. Е, как такива учители да учат децата на достойнство, след като самите те го нямат?! А без мислене, свобода и достойнство нищо не може да се направи. Другото е парче салам и шише ракия седмично, Азис всекидневно и Бойко Борисов денонощно.

   И понеже сега демократичните сили пак се чудят накъде да хващат, ще отворим скоба, за да кажем отново, че на последните местни избори тия сили не се представиха лошо. В това число и във Видин. И даже Румен Христов можеше да отлепи от дъното, ако не шикалкавеше с турците, а беше поискал категорично тяхната подкрепа. Защото за каква демокрация говорим, когато допускаме да ни управляват национал-социалистически недоразумения като настоящите? В Европа ли се намираме, или във Венецуела?

   Вярно, ГЕРБ спечелиха изборите. След като не дадоха физическа възможност на половината българи да гласуват. Ама за какво им е властта? За да продадат окончателно българската енергетика на Путин и да си назначат главен прокурор, който да не ги вкара в затвора.

   П. П. Всичко за и от Долния Дунав търсете в електронния вестник "Д-ФАКТОР" на адрес: www.dfactor.ovo.bg



Тагове:   Желев,   демокрация,   костов,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: krumov
Категория: Политика
Прочетен: 268134
Постинги: 137
Коментари: 83
Гласове: 845
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031